fredag 31 juli 2015

Hipp hipp hurra

Idag är ingen vanlig dag för det är Puckos födelsedag hurra hurra hurra! 17 år! Hoppas de serverar din rostbiffssmörgåstårta i himlen och du får alla paket du är värd. Vi tänker på dig här nere idag, minns alla roliga stunder!
Pucko Albin Dolk 1998-2012
Kram fr din familj

torsdag 23 juli 2015

Tvåbent

Allan är mer tvåbent än fyrbent. Han säger han ser så mycket bättre när han står på tå! Här kan ni se honom skrämma bort en räv från altanen. Bedjande tittade han på människorna att de skulle öppna dörren så han kunde få jaga den lite. Men se det funka inte med bedjande hundögon denna gång. Allan fick snällt stå där och se räven försvinna in i skogen!
Senare på kvällen vid kvällspinken, försökte han åter igen med bedjande hundögon få till att brädan skulle få följa med in. Funka inte denna gång heller....
//Hjalmar & Allan

måndag 20 juli 2015

Agility

...det var inte igår jag var på en agilitybana! Matte trodde att jag inte ville detta längre då benen är lite tröttare än för 10-11 år sen! Ha ha men huvudet är det inget fel på så att detta är kul mindes jag väl. Matte fick ställa in hindren på lågt, sen körde jag banan.....ja hon fick påminna mig lite om slalomet men det andra satt fint.
Allan fick köra sen oxå, det var ju som att släppa ut en kalv på grönbete, han for omkring okontrollerat. Fast när värsta förtjusningen lagt sig så gick de igenom hindrena ett efter ett. Tallen fatta ju.....det kan nog bli nått av honom. Nu är det iof så att detta är tänkt som aktivering, kontaktträning osv i första hand. Så lite träning varje dag under sommaren kanske det kan bli!
//Hjalmar....,,å Allan

söndag 12 juli 2015

Tvååker

Igår var vi på utställning i tvååker! Det gick bra men inte lika bra som sist! Det blev högsta betyg på bedömningen ett excellent och 1a pris. Men denne domaren var snål å gav mig inget ck så nån tävlan mot andra hanar, med chans till att tävla om bäst i ras och cert blev det inte! Nu är det ju så att domarns tycke å smak styr ju, men vad kan ha förändrats på två veckor när jag blev bim och fick cert. Mina människor tyckte jag skötte mig bättre i ringen denna gång än sist! Ja ja bara å strunta i å gå vidare. Roligt var det iallafall att Bella (min kennelkompis som är syrra med penny o 3 veckor äldre) fick sitt första cert och blev bim. Penny min stora kärlek ställdes ut på fredagen och blev bim och fick cert! Så helgen var lyckad för oss Canine Connection's hundar!
Hjalle hade det gött hemma med mormor'n, han behöver ju lite semester från mig ibland. Det är inte lätt för en trettonåring att hänga med eller orka med en ettåring hela tiden!
//Allan

tisdag 7 juli 2015

Bad å ny kompis

Nja nu kanske vi inte badar, men i helgen for vi till havet och badade. Det var ju mer än lovligt varmt. Nu regnar det och är rätt go luft igen. Både vi och matte föredrar svalare grader än 30 grader i skuggan.
Matte har varit o hälsat på vår nya kompis! Hon heter Daisy och är en lagottotjej! Fattar ni vilken läckerbit det kommer bli. Vi kommer få träffa henne om några veckor då hon fått sin 12-veckors spruta. Hon är bara 9 veckor nu.
Tjoklo från Hjalmar & Allan

torsdag 2 juli 2015

Varmt

Den årliga....jag tältar bilden! När det är varmt brukar jag fly in i mitt tält, om det är svalare där....antagligen inte men jag gillar o ligga där.
Allan försöker tjuva mitt tält, han gillar mitt bättre då hans är lite mindre. Men gammal är äldst, här hemma räknas inga rosetter och cert, så mitt är mitt och hans är hans och även mitt om jag så vill!
//hjalle