fredag 18 mars 2011

Inget fel på våran kärra

(På gamla goda tiden så hade nog den här bilen gått igenom)

Nya tider på besiktningen!

I förra veckan skulle matte besiktiga bilen. Hon åkte iväg med självförtroendet på topp och kom tillbaka som ett vulkanutbrott o skrek:

-Nu j*#vlar är det krig. Förr kunde man genom att vara trevlig få igenom vilken skrothög som helst....men nu tävlar man inte på lika villkor längre. De fuskar! De kopplar en dator till bilen.....bla bla bla!

Vi sammanfattar lite här för att det inte ska ta en hel vecka o läsa. Datorn talade om att en givare på bilen var trasig och för detta fick bilen en 2:a som resulterade i ombesiktning. En ny regel som nått stjärnskott på högre ort inom Bilprovningen kommit på....att bilar från -04 ska underkännas om datorn visar ngt felmeddelande. Detta resulterade att bilen var tvungen att ta en vända till verkstad för att åtgärda felet och återställa felmeddelandet.

Idag skickade vi iväg matte för ombesiktning. På vår inrådan så uppträdde hon lite mer otrevligt, önskade beskitningsmännen en pissig helg och anklagade deras kollegor för att vara dumma i huvudet som underkände bilen första gången. Allt för att de inte skulle vilja se henne på ett år...å vet ni vad? Det lyckades, bilen är godkänd!

Tilläggas bör att de inte tog hennes otrevlighet på något större allvar, det är kända människor på den lokala bilprovningen. Matte tycker heller inte att de är idioter, de gör bara sitt jobb som någon sagt till dem att göra. Dock tycker vi nog att den eller de som kom på denna regeln inte är riktigt kloka och behöver uttrycka sin kreativitet på annatvis! Med tanke på att de släpper igenom bilar med fjädrar som gått helt av med en axelryckning och med orden "att det är vanligt på tyska bilar och det är inget vi bryr oss om"!

Nä nu lägger vi (och förhoppningsvis matte oxå) det bakom oss och satsar på blankt papper nästa år istället!

Trevlig helg!
//Pucko & Hjalmar



2 kommentarer:

Gordon sa...

Ja, det var ingen rolig erfarenhet på bilprovningen. Men eftersom den resulterade i ett roligt blogginlägg är vi glada att det hände! - Kramar

puckhjall sa...

Alltid kul om det kan roa någon:-)

//Puckhjalls