måndag 5 mars 2012

Spår, eld och soffan

Som rubriken skvallrar så hade vi aktiviteter under dagen som ledde till att vi stupa i varsitt soffhörn och glömde avlägga spårrapport igår. F'låt falstaff...vi lovade dig eller din husse att göra det. 

Jo på morgonen drog vi iväg till skogen för att träffa spårgänget. Hjalle fick spår på öppet fält, Pucko körde upplet på planmark. Pucko som var något ostabil på benen på morgonen kom igång fint och det hela gick som en dans. Apporterna flög i luften när de hittades och belöningarna svaldes i ett naffs.

Hjalle började sin spåruppladdning redan när matte tog fram spårväskan, skar köttbullsbitar och kokade kaffe, vilket ledde till att det var en något överladdad hjalle som klev på spåret. Första apporten hittade han lätt men vingade iväg den i ren glädjeyra så den hittades inte igen, apport två klev han rätt över men nr tre och fyra plockades lite mer försiktigt. Medans falstaff gick sitt spår tog vi en stund till att kolla på traktorer och div redskap.  Förmiddagen var alltså riktigt lyckad.

Efter spåret drog vi snabbt hem för att möte upp "skogshuggargänget" (vi tycker att har man fällt mer än tre träd ja då har man avverkat skog). Alla träd la vi ju i en snygg hög förra helgen så nu återstod bara krattning och eldning. Ja det är inte mindre jobbigt och kratta säger vår matte, men vi tyckte nog att krattorna användes flitigt som stötter oxå. Dvs de hängde på dem när de vilade...

Att vara arbetsledare över en flock människor är riktigt jobbigt så när kvällen äntligen kom så lockade soffan mer än lovligt.

Efter denna häktiska lördag kunde man tro att söndagen skulle börja lugnt. Inte då vi fick snällt ställa upp och hänga med för att tvätta/sanera bilen. Matte ska besiktiga den i veckan och var lite orolig att de kunde sätta körförbud på den för att den var så fantastiskt skitig utvändigt och näst intill som en svinstia inuti. Men nu några timmar senare kändes det som vi fått en helt ny bil.

Fortsatt trevlig söndag önkar vi!

//Pucko & Hjalmar 

2 kommentarer:

Gordon sa...

Tack för en möe trevlig och innehållsrik rapport. Det roligaste jag vet är att träffa spårgänget och få spårträna. - Kramar från Falstaff

Puckhjall sa...

@falstaff
vi säger det detsamma...det är en riktig höjdpunkt!
det strulade med inlägget vi skickade det igår men först idag ville det visa sig...den där tekniken du!?
//Puckhjall