lördag 6 december 2014

Veckan som gått....

Den lilla hunden är nästan lika stor som mig (Hjalmar) nu. Ett par centimeter och några kilon skiljer oss åt ja och ett antal hjärnceller. Det tar lite tid att bli klok som en räv eller äldre schnauzer!
I veckan har matte gått mörker promenader själv med Allan. Han måste ju vänja sig att göra saker själv utan mig som självförtroende. Det går bättre och bättre för "skräpet".
Han är rätt kreativ. Efter att ha hört att folk har mycket att stå i till jul, gjorde han slag i saken och tog rullen med hjärtanklistermärken som ska vara till paket och slog in sig själv och kontorsgolvet med dessa. Matte suckade och sanerade allt som nyss blivit inklistrat med hjärtan.
Idag körde vi viltspår. Eller jag körde ett upplet bara? Är lite hallt, har ju lyckats greja lite med foten igen. Morgonen började dock så här. Matte vaknade strax efter sju och funderade varför Allan inte väckt henne en ännu okristligare tid! Började ana oråd. Jo då oråd var det, Allan hade fått tag på en klöv som lades fram igårkväll för att tina ihop m blodet (ni vet sånt vi har i spåret). Det som fanns kvar av den var påsen den låg i och snöret som var bundet i den jo å en benflis. Resten låg i säkert förvar i magen på Allan. Ja ja klöven är tydligen rik på c-vitamin och päls och resten är nödvändigt för i kosten för en vargs överlevnad, nu är ju Allan en valp och inte varg. Han har nog inte uppfattat skillnaden. Hur som helst, väl i spårskogen fick Allan ett lite längre fortfarande rätt enkelt med en vinkel i. Detta klarade gossen galant! Han må va vild och galen men när det gäller jobbar han bra. De andra i gänget får också högt betyg på sina spår. De är duktiga mina adepter ha ha.
Vi bjuder på diverse Allan-bilder idag!
Fortsatt trevlig helg
//Hjalmar & Allan

1 kommentar:

Gordon sa...

Härligt att läsa, roligt att titta på bilderna - och väldigt trevligt att träffas igår! - Kramar från oss